Alles over Volleybal Brabant

Indoor volleybal

30 weken trainen van ieder drie uur.

Zitvolleybal

Voor mensen met of zonder beperking.

Privé volleybal

Maximaal twee spelers voor één uur.

Beachvolleybal

10 weken lang op een schitterende A-locatie.

Indoor-, zitvolleybal-, persoonlijke – en beachtrainingen

Brede opleiding

Volleybal Brabant richt zich specifiek op de groei van de individuele speler, waarbij de techniek centraal staat. Je wordt zo breed mogelijk opgeleid. Het programma dat wij aanbieden bestaat uit indoor -, zitvolleybal-, persoonlijke – en beachtrainingen.

De spelers kunnen bij hun eigen vereniging deze verbetering in de trainingen en competitie ontwikkelen, waardoor zowel de speler als de vereniging op hoger niveau kan acteren.

Volleybal Brabant neemt deel aan verschillende internationale toernooien, zoals de Steengoed Cup in België, het Internationaal Mini Volleybal Toernooi van Somas Activia en Fixit Volley Jeugdcup België.

TopSportdag

Sportclinics & lezingen

Om deze ontwikkeling vorm te geven organiseren we twee keer per jaar met verschillende sportorganisaties uit de regio een TopSportdag. Tijdens deze dag krijgen de spelers verschillende sportclinics aangeboden en zijn er lezingen voor de sporters en ouders. Ook worden er testen gedaan om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van sporters in verschillende takken van sport.

Dit alles in samenwerking met de LOOT school Rodenborch College en Topsport ’s-Hertogenbosch. Een initiatief waar we trots op zijn, zowel voor de sporters als voor de trainers een mooi leerproces.

Presteer beter

Samenwerken staat centraal

Sinds 2013 geven wij ochtendtrainingen op de LOOTschool Rodenborch College te Rosmalen. Binnen het Highschool programma krijgen getalenteerde volleybalspelers op maandag en woensdag van 8.00-10.00 uur training in de sporthal de Hazelaar.

Sinds 2017-2018 zit Volleybal Brabant in de Kernploeg Topsport ’s-Hertogenbosch, waar we met meerdere takken van sport de (top)sport willen ontwikkelen. Centraal hierin staat samenwerken, zowel in expertise als materiaal. Uit onderzoek is gebleken dat sporters die meerdere sporten hebben beoefend op jonge leeftijd, later in hun gekozen sport beter presteren.

Vanaf 2018 werken we voor onze beachtrainingen samen met Spirit @ The Beach te Rosmalen. We verzorgen samen beachtrainingen voor elk niveau .

Ons team

Vertrouwen in Volleybal Brabant

Ger en Regine vullen elkaar goed aan. Het is zoveel meer dan alleen maar trainingen verzorgen. Sommige spelers trainen meer dan 10 uur bij ons en dat voor meerdere jaren. Dan maak je toch een behoorlijk stukje ontwikkeling mee van een talent, samen met de ouder(s). Dat we dat vertrouwen krijgen en mogen doen is mooi om te ervaren en zijn we dankbaar voor.

Ger van Heugten

Ger is een opleider pur sang in de volleybalwereld. Sinds 1980 is hij volleybaltrainer bij verschillende organisaties. Zo heeft hij bij meerdere clubs trainingen gegeven en dat doet hij nog steeds met veel plezier. Ger is werkzaam geweest bij de NeVoBo als assistent-coach van het Nationaal dames zitvolleybalteam, regio-coördinator Zuid-Nederland en trainer bij RTC Eindhoven. In 2013 was het tijd voor verandering en is Volleybal Brabant ontstaan. Een droom die werkelijkheid is geworden! Elke dag gaat Ger met veel plezier naar de zaal om spelers en speelsters op te leiden en te begeleiden in hun ontwikkeling.

Regine Bressers

Als manager en organisator regelt Regine alles rondom trainingen, toernooien en excursies. Daarnaast verzorgt zij de administratie en houdt ze social media bij. Regine is regelmatig in de zaal om mee te helpen bij het filmen van techniekfilmpjes. Maar ook om een praatje te maken met de talenten, ouder(s) en andere belangstellenden. Hoe gaat het bijvoorbeeld met de spelers en speelsters op school, bij de vereniging etc. Waar nodig, helpt Regine bij het maken van een planning voor de proefwerkweek van de individuele speler om school en (top)sport te kunnen blijven combineren.

Locaties

Hier trainen wij

Contact

Starten bij Volleybal Brabant?

Heb je nog vragen, opmerkingen of zou je graag willen starten bij Volleybal Brabant? Neem dan gerust contact met ons op. Via het contactformulier stuur je eenvoudig een e-mail, maar bellen kan natuurlijk ook.

Kom in contact