Regine Bressers

Fixit Jeugdcup 2017

Met Hemelvaart, 25 en 26 mei 2017, zijn we voor de vierde keer op rij met 4 teams afgereisd naar België. We hebben ook dit jaar weer een goed toernooi gedraaid, met mooie resultaten, veel leermomenten en veel gezelligheid en sportiviteit! De meisjes onder de 15 en de jongens onder de 19 zijn allebei als eerste geëindigd. De meisjes onder de 17 zijn derde en vierde geworden. Daarnaast hebben we nog twee individuele prijzen als MVP, Zoë Papenborg en Pepijn Scholten. Iedereen Proficiat!!!

Hieronder een aantal ervaringen van speelsters en spelers van het toernooi.

Geschreven door Sam Princen
Om 9 uur waren we allemaal in de sporthal, meteen omkleden en de hal in. Eerst met z’n allen een gesprek gehad over hoe we het gingen aanpakken en waar we voor gingen. Natuurlijk gingen we voor de winst maar plezier hebben vonden we nog belangrijker! En dat hebben we zeker gehad! De eerste 2 wedstrijden hebben we met twee vingers in onze neus gewonnen. Daarna werd het wat pittiger maar we bleven knokken! Donderdag zijn we uiteindelijk 3e geworden! In de avond gezellig met z’n allen gegeten en lekker in de blokkenbak gespeeld. De ochtend erna met iedereen ontbeten en naar de sporthal gereden. Toen we in de hal aankwamen hebben we teambespreking gehad over hoe het de dag ervoor was gegaan en aangeven wat we moesten veranderen. Vrijdag was een minder goede dag qua prestatie maar alsnog een leuke dag. We zijn er zeker achter gekomen wat onze zwakke punten zijn en hoe we dat kunnen veranderen. Uiteindelijk hebben we voor de 3e/4e plek gespeeld en die wedstrijd dik verloren. Dat was even balen maar ondanks die dikke nederlaag kunnen we, denk ik, allemaal zeggen dat we een heel leuk en goed toernooi hebben gehad! Vooral de broodjes waren goddelijk :)

Geschreven door Roos Buise
Om 10 uur begon het dan, onze eerste wedstrijd. We hadden een gezellig team en hadden er allemaal heel veel zin in. Helaas begon deze wedstrijd met een grote tegenvaller, een van onze speelsters Zoë raakte geblesseerd. Na deze tegenvaller waren we allemaal een beetje van slag en verloren we deze eerste wedstrijd dik. Dit zette de tweede wedstrijd ook door. Nadat we gegeten hadden voelde de ene zich niet lekker en de ander had last van haar pols. Onze eerste dag verliep dus niet helemaal lekker.. gelukkig de tweede dag beter. Mede door alle tegenslagen op de eerste dag kregen we steeds meer een hechter team. De donderdag avond hebben we met z'n allen lekker gegeten en daarna nog met z'n allen wat gedronken bij onze slaapplek. Toen begon vrijdag. Onze wekker stond al om 7 uur, hierna hebben we samen gegeten en gingen we weer terug naar de sporthal. Onze wedstrijd begon vrijdag om 9 uur. Die begon erg goed en hebben we dik gewonnen. De wedstrijden verliepen steeds beter. Onze laatste wedstrijd was tegen de andere volleybal Brabant groep voor de 3e/4e plek. Deze hadden wij dik gewonnen en hebben hier erg veel lol in gehad. Ondanks alle blessures zijn we erg hecht geworden. We hebben dit toernooi het erg gezellig gehad maar hebben zeker ook heel veel geleerd!

Geschreven door Zoë Papenborg
Ons team (Anne, Shayla, Amne, Janne, Sanne, Sam, Femke, Robine en ik) en de coaches Patricia en Pascale, zijn tijdens het Fix-it toernooi twee keer kampioen geworden! Op onze eerste dag kwam iedereen aan en de helft was eerst nog verdwaald (waaronder ik), heel handig… omkleden, inspelen, meteen eerste wedstrijd. We hadden er zin in en ramden alles keihard over het net en wonnen zo meteen lekker onze eerste wedstrijd met 2-0. Even pauze, lekker zitten in de schaduw en de sfeer zat er lekker in. Onze tweede wedstrijd was wat moeilijker, maar gewoon goed gespeeld en weer gewonnen! Dit gaat lekker. Onze derde wedstrijd was echt de lastigste, Prima Donna Kaas. Over de naam hebben we nog dubbel gelegen van het lachen. We hebben een set weggegeven, maar alsnog gewonnen met 2-1. We gingen dus naar de finale en we moesten weer tegen PDK. De eerste set gewonnen en toen zakte het een beetje in, tweede set verloren, derde ook, maar toen even het gas er op en de laatste twee sets binnengesleept. Winnaar van de poule!!! Meteen erna kwam de prijsuitreiking omdat wij maar in een poule van vier zaten. Stonden we daar met onze rode en bezwete hoofden, hartstikke blij dat we alles gewonnen hadden. We hebben met ons team twee prijzen gewonnen, 1e geworden en de MVP prijs. Donderdagavond  kregen  we het schema voor vrijdag.  We waren ingedeeld in  een moeilijkere poule,  er kwamen teams van onder de 17 bij.  Na een gezellige avond en warme nacht moesten we ’s- ochtends vroeg al meteen aan de bak! We hebben als zombies staan yellen en zingen, maar wel gewonnen! We werden in de poule eerste en mochten weer de finale spelen.  In de finale dachten we even dat we nóg een keer tegen PDK moesten maar die hadden verloren van het Fix-it team en dus moesten wij tegen Fix-it in de finale. Het was hartstikke warm in de zaal en we waren best moe maar hadden wel lekker 2,5 uur pauze . We gingen er vol in en werden dus nog een keer kampioen. Voor sommige van ons was dit onze eerste keer bij Fix-it en dan meteen twee keer kampioen! We hebben het denk ik hartstikke gezellig gehad, ook ’s nachts, hartstikke melig allemaal, rampen met bedden opmaken en half verdrinken in de schuimbak bij de turnzaal. Echt wel een geslaagd toernooi!!

Contact

Starten bij Volleybal Brabant?

Heb je nog vragen, opmerkingen of zou je graag willen starten bij Volleybal Brabant? Neem dan gerust contact met ons op. Via het contactformulier stuur je eenvoudig een e-mail, maar bellen kan natuurlijk ook.

Kom in contact